Vločky quinoové 250g BIO CL
70,91 Kč
70,91 Kč
Out of stock
SKU
100471
Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani..
Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani..
Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani..
Specifikace:
Quinoa je přirozeně bezlepková plodina pocházející z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo NASA zkoumá quinou jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech...Tipy na použití:Kaševločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékempro krémovější chuť, vločky pár minut povařteKrémové polévkydo zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujtePečivopři přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1 mouky vločkamiSmoothierozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...Placičky, burgery, sekanávločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodusmažte nebo pečte v trouběLívancenahraďte 1 mouky vločkamiPomazánkylehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)Sušenky nahraďte 1 mouky vločkamiGranolavločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, čokoládové pecičky, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °CDrobenkarozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového olejeNepečené cukrovírozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořicivytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamuGranola z quinoových vloček250 g quinoových vloček50 g vlašských ořechů30 g dýňových semínek500 ml rýžového sirupu1 pomeranč50 g brusinek30 g rozinek3 lžíce kokosového tukuV jedné míse důkladně smíchejte sirup, tuk, šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, ve druhé míse vločky, ořechy a sušené ovoce.Smíchejte sypkou a tekutou směs. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C.Po upečení přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte a nechte vychladnout. Tímto docílíte, že granola nebude sypká, ale utvoří se z ní hrudky.
Složení:
Vločky quinoové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství
Příprava:
Propláchněte vroucí vodou a vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani..
Specifikace:
Quinoa je přirozeně bezlepková plodina pocházející z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo NASA zkoumá quinou jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech...Tipy na použití:Kaševločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékempro krémovější chuť, vločky pár minut povařteKrémové polévkydo zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujtePečivopři přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1 mouky vločkamiSmoothierozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...Placičky, burgery, sekanávločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodusmažte nebo pečte v trouběLívancenahraďte 1 mouky vločkamiPomazánkylehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)Sušenky nahraďte 1 mouky vločkamiGranolavločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, čokoládové pecičky, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °CDrobenkarozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového olejeNepečené cukrovírozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořicivytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamuGranola z quinoových vloček250 g quinoových vloček50 g vlašských ořechů30 g dýňových semínek500 ml rýžového sirupu1 pomeranč50 g brusinek30 g rozinek3 lžíce kokosového tukuV jedné míse důkladně smíchejte sirup, tuk, šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, ve druhé míse vločky, ořechy a sušené ovoce.Smíchejte sypkou a tekutou směs. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C.Po upečení přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte a nechte vychladnout. Tímto docílíte, že granola nebude sypká, ale utvoří se z ní hrudky.
Složení:
Vločky quinoové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství
Příprava:
Propláchněte vroucí vodou a vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1435kJ/343kcal. Tuky: 5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 61 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 13,8 g. Sůl: 0,03 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - vločky.
Write Your Own Review