Vločky pohankové 250g BIO CL
35,45 Kč
35,45 Kč
Out of stock
SKU
100330
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Specifikace:
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.Tipy a recepty na použití:Kaše– vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem– pro krémovější chuť, vločky pár minut povařteKrémové polévky– do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte– s množstvím opatrně, vločky hodně nabydouPečivo– při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkamiSmoothie– rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...Karbanátky, burgery, sekaná– vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v trouběLívance– nahraďte 1/4 mouky vločkamiPomazánky– lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)Sušenky– nahraďte 1/4 mouky vločkamiGranola– vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °CDrobenka– rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového olejeNepečené cukroví– rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamuPečené cukroví– Pohankové tartaletky s kešu krémemrecept je popsán v jarních Dobrotách 2016 na straně 15Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:pohanka loupaná kroupypohanka loupaná lámankapohankový bulgurneloupaná pohankapohanková kašepohanková moukapohankové těstovinypohankové těstoviny Soba quinoaV podzimních Dobrotách 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů, receptů a dalších vychytávek, jak pohanku použít.
Složení:
Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Specifikace:
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.Tipy a recepty na použití:Kaše– vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem– pro krémovější chuť, vločky pár minut povařteKrémové polévky– do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte– s množstvím opatrně, vločky hodně nabydouPečivo– při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkamiSmoothie– rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...Karbanátky, burgery, sekaná– vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v trouběLívance– nahraďte 1/4 mouky vločkamiPomazánky– lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)Sušenky– nahraďte 1/4 mouky vločkamiGranola– vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °CDrobenka– rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového olejeNepečené cukroví– rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamuPečené cukroví– Pohankové tartaletky s kešu krémemrecept je popsán v jarních Dobrotách 2016 na straně 15Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:pohanka loupaná kroupypohanka loupaná lámankapohankový bulgurneloupaná pohankapohanková kašepohanková moukapohankové těstovinypohankové těstoviny Soba quinoaV podzimních Dobrotách 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů, receptů a dalších vychytávek, jak pohanku použít.
Složení:
Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1530kJ/361kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 71 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - vločky.
Write Your Own Review