Vlašské ořechy 100g BIO CL

53,91 Kč 53,91 Kč
In stock
SKU
100325
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou do...
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou do...

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Specifikace:
Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013. Recepty:Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličkyKarotkový koláč s vlašskými ořechy - recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů - recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na kramblMáslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku solipoužijte na lívance, palačinky, raw sladkostiOmáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčcePečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánkyGranolaSmoothieNáplň do těsta, quicheDo rizota, zapečených pokrmůK sýrůmTipy na úpravu vlašských ořechů:Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothiePražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdluMouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkostiBiopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100g):2721kJ/650kcal. Tuky: 60 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g. Sacharidy: 14,6 g. z toho cukry: 2,61 g. Bílkoviny: 15 g. Sůl: 0,01 g



Doplňkové údaje:

Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - vlašské ořechy.



Write Your Own Review
You're reviewing:Vlašské ořechy 100g BIO CL
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.