Tamari 500ml Country Life
108,70 Kč
108,70 Kč
Out of stock
SKU
101078
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Specifikace:
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.Tipy na použití:dresink na salát s citronemrecept je popsán zdegratinovaná plněná cuketarecept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013salát z avokáda a bílé ředkverecept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013zálivka s kešulehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechůdresink na salátsmíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocetdresink je výborný na rukolový salát s avokádemjednoduchý dresink na salát smíchejte tamari s olivovým olejem a octemrestovaná hlíva úsřičná hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restovánímarinádyna zeleninu, maso i rybytamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkevpokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmupolévky, omáčky, zeleninové směsi...Rozdíl mezi shoyu a tamari:Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pastytamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovintamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Příprava:
K dochucení pokrmů.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Specifikace:
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.Tipy na použití:dresink na salát s citronemrecept je popsán zdegratinovaná plněná cuketarecept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013salát z avokáda a bílé ředkverecept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013zálivka s kešulehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechůdresink na salátsmíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocetdresink je výborný na rukolový salát s avokádemjednoduchý dresink na salát smíchejte tamari s olivovým olejem a octemrestovaná hlíva úsřičná hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restovánímarinádyna zeleninu, maso i rybytamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkevpokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmupolévky, omáčky, zeleninové směsi...Rozdíl mezi shoyu a tamari:Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pastytamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovintamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Příprava:
K dochucení pokrmů.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):315kJ/74kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,3 g. z toho cukry: 3,4 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 14,73 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Write Your Own Review