Sezam neloupaný 100g CL
16,52 Kč
16,52 Kč
Out of stock
SKU
102062
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Specifikace:
Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Na mlsání– vytvořte si svou domácí směs s oříšky a sušeným ovocem– při pražení slunečnice přidejte na konci trochu shoyu nebo tamari a promíchejte, vznikne výborná slaná pochoutkaJen tak přidat– do polévky, do salátu, na rizoto – můžete použít syrová, namáčená i pražená semínka– do jogurtu a kaší– do smoothies – pro krémovější chuť si semínka dopředu namočte, pro výraznější oříškovou chuť semínka lehce opražte, hodí se do zeleninových i ovocných smoothies– do náplní na quiche, do nákypů a zapečených jídelSladké krémy– při výrobě sladkého krému je vhodné kombinovat půl napůl s kešu oříšky (obě předem namočit) a rozmixovat na hladký krém– krém oslaďte oblíbeným sirupem, můžete přidat skořici, kakao, karob, kardamom– hodí se na dorty, muffiny, jako sladký dip k ovociPečení– do těsta na chleba, dalamánky, krekry, muffiny– můžete použít syrová, namočená i upražená semínka, celá nebo rozmixovaná na mouku– recept na pětisemínkové krekry na straně 16 v letních Dobrotách 2016Nepečené dezerty– rozmixujte oříšky, semínka a sušené ovoce na hladké těstíčko a vytvarujte kuličky, které můžete obalit v semínkách, kokosu, karobu– recept na cake pops na straně 15 v letních Dobrotách 2016Granola– smíchejte vločky, semínka, sušené ovoce, oříšky, přidejte oblíbený sirup a olej, za občasného promíchání pečte 60 minut při 110 °CDrobenka– rozmixujte 50 g semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového olejeZáklad na cheesecake– kombinujte semínka, oříšky, třtinový cukr, kokosový tukGomasio– smíchejte 100 g upražených semínek a 1 lžičku soli, poté vše rozmixujte, rozemelte nebo rozdrťte v hmoždíři– gomasio si můžete koupit už připravené ze sezamových a lněných semínek– používá se k ochucení salátů, polévek, rýže, pomazánek…Semínková másla– sezamové máslo se nazývá tahini – můžete mazat na chleba, přidat do snídaňových kaší nebo do těst, potřít jimi lívanečky a palačinky, přimíchat do jogurtů a do smoothies– máslo můžete ochutit solí, sirupem, medem, karobem, kakaovými bobySemínkové nápoje– s granolou, na přípravu kaší, na lívancové nebo palačinkové těsto, na přípravu pudinku, na výrobu zmrzliny, na přípravu krémů– mléka můžete osladit sirupem, ochutit karobem, kakaem, skořicí, přidat mořskou řasuV letních Dobrotách 2016 jsme podrobně zpracovali téma o semínkách. Dočtete se zde popis jednotlivých druhů, proč semínka namáčet, jak si z nich vyrobit semínkové máslo, mléko, sýr a mnoho dalšího.
Složení:
SEZAM neloupaný. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a skořápkových plodů.
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Specifikace:
Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Na mlsání– vytvořte si svou domácí směs s oříšky a sušeným ovocem– při pražení slunečnice přidejte na konci trochu shoyu nebo tamari a promíchejte, vznikne výborná slaná pochoutkaJen tak přidat– do polévky, do salátu, na rizoto – můžete použít syrová, namáčená i pražená semínka– do jogurtu a kaší– do smoothies – pro krémovější chuť si semínka dopředu namočte, pro výraznější oříškovou chuť semínka lehce opražte, hodí se do zeleninových i ovocných smoothies– do náplní na quiche, do nákypů a zapečených jídelSladké krémy– při výrobě sladkého krému je vhodné kombinovat půl napůl s kešu oříšky (obě předem namočit) a rozmixovat na hladký krém– krém oslaďte oblíbeným sirupem, můžete přidat skořici, kakao, karob, kardamom– hodí se na dorty, muffiny, jako sladký dip k ovociPečení– do těsta na chleba, dalamánky, krekry, muffiny– můžete použít syrová, namočená i upražená semínka, celá nebo rozmixovaná na mouku– recept na pětisemínkové krekry na straně 16 v letních Dobrotách 2016Nepečené dezerty– rozmixujte oříšky, semínka a sušené ovoce na hladké těstíčko a vytvarujte kuličky, které můžete obalit v semínkách, kokosu, karobu– recept na cake pops na straně 15 v letních Dobrotách 2016Granola– smíchejte vločky, semínka, sušené ovoce, oříšky, přidejte oblíbený sirup a olej, za občasného promíchání pečte 60 minut při 110 °CDrobenka– rozmixujte 50 g semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového olejeZáklad na cheesecake– kombinujte semínka, oříšky, třtinový cukr, kokosový tukGomasio– smíchejte 100 g upražených semínek a 1 lžičku soli, poté vše rozmixujte, rozemelte nebo rozdrťte v hmoždíři– gomasio si můžete koupit už připravené ze sezamových a lněných semínek– používá se k ochucení salátů, polévek, rýže, pomazánek…Semínková másla– sezamové máslo se nazývá tahini – můžete mazat na chleba, přidat do snídaňových kaší nebo do těst, potřít jimi lívanečky a palačinky, přimíchat do jogurtů a do smoothies– máslo můžete ochutit solí, sirupem, medem, karobem, kakaovými bobySemínkové nápoje– s granolou, na přípravu kaší, na lívancové nebo palačinkové těsto, na přípravu pudinku, na výrobu zmrzliny, na přípravu krémů– mléka můžete osladit sirupem, ochutit karobem, kakaem, skořicí, přidat mořskou řasuV letních Dobrotách 2016 jsme podrobně zpracovali téma o semínkách. Dočtete se zde popis jednotlivých druhů, proč semínka namáčet, jak si z nich vyrobit semínkové máslo, mléko, sýr a mnoho dalšího.
Složení:
SEZAM neloupaný. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a skořápkových plodů.
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2510kJ/600kcal. Tuky: 51 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 7,9 g. Sacharidy: 10 g. z toho cukry: 0,2 g. Bílkoviny: 20 g. Sůl: 0,11 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Olejnaté semeno – sezam.
Write Your Own Review