Rýže parboiled 500g BIO CL
53,91 Kč
53,91 Kč
In stock
SKU
201408
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Specifikace:
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.Využití:příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmůmrizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libostismažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutitrýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a olejeRýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení:
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Rýži propláchněte a vařte 25–30 minut v poměru 1 díl rýže na 2 díly osolené vody.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Rýže parboiled v biokvalitě. Rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Specifikace:
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.Využití:příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmůmrizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libostismažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutitrýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a olejeRýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení:
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Rýži propláchněte a vařte 25–30 minut v poměru 1 díl rýže na 2 díly osolené vody.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1564kJ/374kcal. Tuky: 1,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 81 g. z toho cukry: 0,3 g. Bílkoviny: 75 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Rýže dlouhozrnná.
Write Your Own Review