Pšenice Špalda 1kg BIO CL

51,30 Kč 51,30 Kč
Out of stock
SKU
100242
Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Zrno využijete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.
Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Zrno využijete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.

Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Zrno využijete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.

Specifikace:
Zázrak, o kterém věděli již staří Egypťané. Špalda je skvělá v kombinaci s rýží a rizoto z ní miluje každý. Špaldové karbenátky se zeleninou jsou zdravou variantou české tradice a jako zavářka dovede každou polévku k dokonalosti.Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť. Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýží. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Kromě příloh ji využijete od zavářek do polévek, přes pomazánky, teplé i studené saláty až základ do houbového kuby a mnoho dalšího. Tento prastarý druh pšenice se vám ve špíži určitě neztratí.Využití:polévka - jak špaldu zakomponovat do různých polévek zjistíte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 20špaldový kuba - recept hledejte v časopise Dobroty zima 2012-13 na str. 13špaldový salát - den namočenou špaldu uvaříme a smícháme s nakrájenými jablky a rozinkami, zalijeme vanilkovým sójovým dezertempomazánka - předem namočenou špaldu umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistencezeleninový pokrm, příloha - uvařenou špaldou můžete nahradit například rýži v rizotuŠpalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava:
Špaldu můžete namlít na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1480kJ/352kcal. Tuky: 2,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 68 g. z toho cukry: 6,8 g. Bílkoviny: 16 g. Sůl: 0,02 g



Doplňkové údaje:

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.



Write Your Own Review
You're reviewing:Pšenice Špalda 1kg BIO CL
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.