Pohanková sekaná 250g BIO PROBIO
54,78 Kč
54,78 Kč
Out of stock
SKU
101230
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Specifikace:
Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky. V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.Firma PRO-BIO, s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyní zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka, jáhly, ječmen nebo špalda. Polotovary BIOLINIE vycházejí ze starých osvědčených receptů. Při jejich přípravě je kladen důraz na zachování vysoké nutriční hodnoty. Směsi neobsahují žádná umělá dochucovadla ani aromata a jsou ze surovin v biokvalitě. PRO-BIO také provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení:
Pohanka loupaná lámanka* 75 %, sušená bramborová kaše* (brambory*, rozmarýnový extrakt*), sušená zelenina* 9 % (cibule*, špenát*, česnek*, paprika červená*) ochucovací směs (jedlá sůl s jódem [jedlá sůl, jodičnan draselný], sušená zelenina* [ cibule*, sladká paprika*, mrkev, petrželová nať*], bylinky*[bazalka*, oregáno*, majoránka*, saturejka*, libeček*], fruktóza), jedlá mořská sůl, hřib pravý*. Může obsahovat stopy sezamu, skořápkových pldů a celeru. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Obsah sáčku vložte do hrnce, přelijte 200 ml vroucí vody, promíchejte, přikryjte poklicí a nechte 10 minut stát. Do částečně vychlazené hmoty zamíchejte 1 vejce. Dno pekáčku vytřete olejem. Mokrýma rukama zformujte z připravené hmoty šišku, vložte do pekáčku, propíchejte špejlí a poklaďte plátky másla. Přikryjte poklicí, vložte do vyhřáté trouby (200 °C) a pečte cca 45 minut. Během pečení podle potřeby podlévejte horkou vodou nebo občas přidejte plátek másla. Posledních 15 minut pečte nezakryté pro vytvoření zlatavé kůrky. Mírně vychlazené krájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší a okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Specifikace:
Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky. V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.Firma PRO-BIO, s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyní zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka, jáhly, ječmen nebo špalda. Polotovary BIOLINIE vycházejí ze starých osvědčených receptů. Při jejich přípravě je kladen důraz na zachování vysoké nutriční hodnoty. Směsi neobsahují žádná umělá dochucovadla ani aromata a jsou ze surovin v biokvalitě. PRO-BIO také provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení:
Pohanka loupaná lámanka* 75 %, sušená bramborová kaše* (brambory*, rozmarýnový extrakt*), sušená zelenina* 9 % (cibule*, špenát*, česnek*, paprika červená*) ochucovací směs (jedlá sůl s jódem [jedlá sůl, jodičnan draselný], sušená zelenina* [ cibule*, sladká paprika*, mrkev, petrželová nať*], bylinky*[bazalka*, oregáno*, majoránka*, saturejka*, libeček*], fruktóza), jedlá mořská sůl, hřib pravý*. Může obsahovat stopy sezamu, skořápkových pldů a celeru. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Obsah sáčku vložte do hrnce, přelijte 200 ml vroucí vody, promíchejte, přikryjte poklicí a nechte 10 minut stát. Do částečně vychlazené hmoty zamíchejte 1 vejce. Dno pekáčku vytřete olejem. Mokrýma rukama zformujte z připravené hmoty šišku, vložte do pekáčku, propíchejte špejlí a poklaďte plátky másla. Přikryjte poklicí, vložte do vyhřáté trouby (200 °C) a pečte cca 45 minut. Během pečení podle potřeby podlévejte horkou vodou nebo občas přidejte plátek másla. Posledních 15 minut pečte nezakryté pro vytvoření zlatavé kůrky. Mírně vychlazené krájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší a okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1440kJ/345kcal. Tuky: 1,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 71 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 8,6 g. Sůl: 3,9 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – směs na přípravu hotového pokrmu.
Write Your Own Review