Pasta thajské zelené kari 80g BIO Amaizin
42,61 Kč
42,61 Kč
Out of stock
SKU
101877
Zelená kari pasta je označení pro thajskou hustou směs připravovanou z různých bylinek a koření. Díky těmto přísadám získává svou typickou barvu a výraznou ostrost. Je nedílnou součástí thajské kuchyně a především pokrmu “Gaeng”, který u nás známe po...
Zelená kari pasta je označení pro thajskou hustou směs připravovanou z různých bylinek a koření. Díky těmto přísadám získává svou typickou barvu a výraznou ostrost. Je nedílnou součástí thajské kuchyně a především pokrmu “Gaeng”, který u nás známe po...
Zelená kari pasta je označení pro thajskou hustou směs připravovanou z různých bylinek a koření. Díky těmto přísadám získává svou typickou barvu a výraznou ostrost. Je nedílnou součástí thajské kuchyně a především pokrmu “Gaeng”, který u nás známe pod názvem “Curry”.
Specifikace:
Thajská kuchyně je jednou z nejvyhlášenějších na světě a velký podíl na tom má právě kari pasta. Mezi ty typické patří například červená, žlutá nebo zmiňovaná zelená pasta. Navzájem se od sebe liší stupněm ostrosti, barvou a především složením. Zelené kari patří mezi ty mírně pálivé, na rozdíl třeba od červeného. V thajských domácnostech jsou pasty připravovány čerstvě před uvařením. V hmoždíři pomocí tloučku jsou bylinky a koření rozemlety a rozdrceny do hladké aromatické pasty, která se následné použije pro přípravu "Curry".Tipy a recepty na použití thajského zeleného kari:Curry (Gaeng) - v pánvi ohřejete kokosové mléko, přidáte kari pastu a zahříváte, dokud se pasta zcela nerozpustí, poté ve vzniklé směsi uvaříte maso (lze použít i tofu) a ke konci jen krátce (5 minut) povaříte zeleninu, do hotového jídla už jen přidáte čerstvou bazalku a koriandrpolévky - do hustých polévek (krémy) můžete přidat 1 lžičky kari pasty, získáte tak výraznou ostrost a novou nezvyklou chuť v tradičních polévkáchmarinování - kari pastu lze přidat i do marinád na tofu či masodipy - ze zakysané smetany, kari pasty, rybí omáčky a zázvorové šťávy připravíte výborný dip třeba k pečeným bramborámpomazánky - obložené chleby obohatíte pikantní pomazánkou s trochou kari pasty
Složení:
Bylinky a koření* (galangal*, chilli*, limetové listy*, citronová tráva*, bazalka*, česnek*, kmín*, koriandr*), rajčata*, kokosový olej*, sůl, rýže*, kokos*, rýžový sirup*, ocet*, guma guar. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příprava:
K tepelné úpravě.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Zelená kari pasta je označení pro thajskou hustou směs připravovanou z různých bylinek a koření. Díky těmto přísadám získává svou typickou barvu a výraznou ostrost. Je nedílnou součástí thajské kuchyně a především pokrmu “Gaeng”, který u nás známe pod názvem “Curry”.
Specifikace:
Thajská kuchyně je jednou z nejvyhlášenějších na světě a velký podíl na tom má právě kari pasta. Mezi ty typické patří například červená, žlutá nebo zmiňovaná zelená pasta. Navzájem se od sebe liší stupněm ostrosti, barvou a především složením. Zelené kari patří mezi ty mírně pálivé, na rozdíl třeba od červeného. V thajských domácnostech jsou pasty připravovány čerstvě před uvařením. V hmoždíři pomocí tloučku jsou bylinky a koření rozemlety a rozdrceny do hladké aromatické pasty, která se následné použije pro přípravu "Curry".Tipy a recepty na použití thajského zeleného kari:Curry (Gaeng) - v pánvi ohřejete kokosové mléko, přidáte kari pastu a zahříváte, dokud se pasta zcela nerozpustí, poté ve vzniklé směsi uvaříte maso (lze použít i tofu) a ke konci jen krátce (5 minut) povaříte zeleninu, do hotového jídla už jen přidáte čerstvou bazalku a koriandrpolévky - do hustých polévek (krémy) můžete přidat 1 lžičky kari pasty, získáte tak výraznou ostrost a novou nezvyklou chuť v tradičních polévkáchmarinování - kari pastu lze přidat i do marinád na tofu či masodipy - ze zakysané smetany, kari pasty, rybí omáčky a zázvorové šťávy připravíte výborný dip třeba k pečeným bramborámpomazánky - obložené chleby obohatíte pikantní pomazánkou s trochou kari pasty
Složení:
Bylinky a koření* (galangal*, chilli*, limetové listy*, citronová tráva*, bazalka*, česnek*, kmín*, koriandr*), rajčata*, kokosový olej*, sůl, rýže*, kokos*, rýžový sirup*, ocet*, guma guar. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příprava:
K tepelné úpravě.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):467kJ/112kcal. Tuky: 5,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 4,6 g. Sacharidy: 14,6 g. z toho cukry: 4,5 g. Bílkoviny: 1,8 g. Sůl: 6,2 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte v suchu, po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.
Legislativní zařazení: Ochucovadlo.
Write Your Own Review