Para ořechy 100g CL
46,09 Kč
46,09 Kč
Out of stock
SKU
200274
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Specifikace:
Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.Využití:pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvudezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posyptecukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechysmoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothiezmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovatpolévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talířisnídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kašisaláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechůpomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninourizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusunakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes nocnamáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnějšípražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuťPara ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů.
Složení:
PARA OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Specifikace:
Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.Využití:pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvudezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posyptecukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechysmoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothiezmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovatpolévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talířisnídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kašisaláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechůpomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninourizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusunakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes nocnamáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnějšípražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuťPara ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů.
Složení:
PARA OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2757kJ/659kcal. Tuky: 67 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 16 g. Sacharidy: 3,6 g. z toho cukry: 2,3 g. Bílkoviny: 16 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – para ořechy.
Write Your Own Review