Mouka žitná celozrnná 1kg BIO CL
30,43 Kč
30,43 Kč
In stock
SKU
100187
Žito je obilnina podobná pšenici. Mouku z něj lze kombinovat s pšeničnou pro přípravu domácího chleba. Vychutnejte si ji v biokvalitě celozrnnou, ale jemně namletou.
Žito je obilnina podobná pšenici. Mouku z něj lze kombinovat s pšeničnou pro přípravu domácího chleba. Vychutnejte si ji v biokvalitě celozrnnou, ale jemně namletou.
Žito je obilnina podobná pšenici. Mouku z něj lze kombinovat s pšeničnou pro přípravu domácího chleba. Vychutnejte si ji v biokvalitě celozrnnou, ale jemně namletou.
Specifikace:
Využití:pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzusladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perníkzahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovatPečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
ŽITO*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Žito je obilnina podobná pšenici. Mouku z něj lze kombinovat s pšeničnou pro přípravu domácího chleba. Vychutnejte si ji v biokvalitě celozrnnou, ale jemně namletou.
Specifikace:
Využití:pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzusladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perníkzahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovatPečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
ŽITO*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1517kJ/361kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 75 g. z toho cukry: 2,3 g. Bílkoviny: 10 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - žitná mouka.
Write Your Own Review