Lískové ořechy 100g BIO CL
53,04 Kč
53,04 Kč
Out of stock
SKU
200605
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Specifikace:
Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.Využití:cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosuzmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovatpolévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talířisnídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kašidezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypterizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskususaláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechůpomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkvínugátový krém - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 3cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert hledejte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 17cizrnová karobela - jak na tuto sladkou pomazánku s oříšky zjistíte v Dobrotách podzim 2016 (str. 23)ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivoLískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
LÍSKOVÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Specifikace:
Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.Využití:cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosuzmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovatpolévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talířisnídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kašidezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypterizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskususaláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechůpomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkvínugátový krém - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 3cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert hledejte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 17cizrnová karobela - jak na tuto sladkou pomazánku s oříšky zjistíte v Dobrotách podzim 2016 (str. 23)ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivoLískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
LÍSKOVÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2629kJ/628kcal. Tuky: 60,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g. Sacharidy: 16,7 g. z toho cukry: 4,3 g. Bílkoviny: 15 g. Sůl: 0 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – lískové ořechy.
Write Your Own Review