Krupice kukuřičná jemná 400g BIO CL
20,87 Kč
20,87 Kč
Out of stock
SKU
201424
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Specifikace:
Využití:kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidatzahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévekknedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených přílohnákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupemKukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Specifikace:
Využití:kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidatzahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévekknedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených přílohnákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupemKukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1569kJ/375kcal. Tuky: 1,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 82,2 g. z toho cukry: 0,6 g. Bílkoviny: 5,6 g. Sůl: 0 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Mýnský obilný výrobek – krupice.
Write Your Own Review