Kroupy ječné 500g BIO PB

21,74 Kč 21,74 Kč
Out of stock
SKU
101876
Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Hodí se na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.
Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Hodí se na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.

Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Hodí se na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.

Specifikace:
Využitípolévka - osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte sladkou i pálivou papriku a bobkový list, také nakrájené brambory, mrkev a petržel, zalijte vývarem a vařte, pak přidejte předem uvařené ječné kroupy, špaldu, cizrnu a fazole, povařte, zahusťte a ochuťtekroupový kuba - na pánev nasypte kroupy, cibuli, sušené hříbky a zalijte vodou, osolte a duste doměkka, po vyvaření vody přidejte majoránku, utřený česnek, podávejte s kyselým zelímsalát - uvařené kroupy smíchejte s rajčátky, pórkem, paprikou, rukolou a petrželovou natí, zalijte podmáslím s prolisovaným česnekem a solí, zasypte slunečnicovým semínkempříloha - z krup můžete připravit originální přílohu k masu nebo zeleniněplacky - uvařené a namleté kroupy skvěle lepí a jsou dobrým základem karbanátků či sekanékaše - zcela doměkka uvařené kroupy dobře poslouží jako kaše, dochucujte dle libosti naslano i nasladkopomazánka - trochu rozvařte kroupy, osmahněte cibulku, česnek, kmín s pepřem a solí, stáhněte z plotny a přidejte sušené lahůdkové droždí, kroupy smíchejte se směsí z pánve, s trochou hořčice a rozmixujte, dle potřeby dejte vodu a olej, nakonec vmíchejte posekaný koriandr a petrželPřed vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava:
Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1480kJ/350kcal. Tuky: 2,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g. Sacharidy: 68 g. z toho cukry: 0,7 g. Bílkoviny: 9,2 g. Sůl: 0 g



Doplňkové údaje:

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - kroupy.



Write Your Own Review
You're reviewing:Kroupy ječné 500g BIO PB
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.