Droždí lahůdkové se sladem COUNTRY LIFE
49,57 Kč
49,57 Kč
In stock
SKU
101269
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta…
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta…
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta…
Specifikace:
Slad se nejčastěji vyrábí z ječmene, proto je tento druh droždí s lepkem. V nabídce máme také lahůdkové droždí bez přidaného ječmene.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.Tipy na použití:karbanátky přidejte 2 lžíce (nebo více, podle chuti) ke svému oblíbenému receptudrožďová pomazánka smíchejte droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a sušené nebo čerstvé bylinkyvajíčková pomazánka orestujte nakrájenou cibuli na 2 lžících olivového oleje, přidejte 3–4 vajíčka a promíchejte, dochuťte 2 lžícemi lahůdkového droždí, solí, pepřem a bylinkamibazalkové pesto rozmixujte: 30 g bazalky, 30 g piniových oříšků, 20 g lahůdkového droždí, 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžičku soli (nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé druhy bylinek a oříšků – třeba hladkolistou petrželku s kešu oříšky)smetanové omáčkyrizotasalátydušená zeleninaluštěninová jídlana chleba namazaný máslem nebo tvarohemNěkdo droždí vyřazuje z jídelníčku kvůli obsahu glutamátu sodného. Jak to s ním doopravdy je?glutamát se běžně vyskytuje v lidském těle a je mimo jiné důležitý pro správné fungování mozkujde o kyselinu glutamovou, jednu z běžných aminokyselin, kterou najdete ve všech bílkovináchbílkoviny v obilovinách obsahují kolem 40 % kyseliny glutamovépokud je kyselina glutamová vázaná v bílkovině, chuťově se nijak neprojevuje, nemůžeme ji cítitchuťové vjemy vyvolá jen tehdy, když je kyselina glutamová volná, tedy uvolněná z bílkovinyvolnou kyselinu glutamovou najdete např.:– ve zralých rajčatech– ve zrajících potravinách jako je parmezán– ve fermentovaných potravinách – tempeh, miso pasta, shoyu, tamari – v hydrolyzovaných bílkovinách – např. při přípravě drožďového extraktu, v biobujonech – v izolovaném glutamátu – vyrábí se ve formě soli kyseliny glutamové, tedy jako glutamát sodný, vzniká složitými procesy fermentací z kukuřice, řepy apod., jde o bílý prášek využívaný jako intenzivní zvýrazňovač chutipro organismus není důležité, jestli se do těla dostane kyselina glutamová vázaná v bílkovině nebo volnádůležité je nepřijímat izolovaný glutamát (glutamát sodný), který je oddělen od ostatních složek, se kterými se v bílkovinách běžně vyskytujePŘIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PŘÍSNĚ ZAKÁZANÝ
Složení:
Sušené inaktivované kvasnice, SLADOVÝ výtažek 7 %.
Příprava:
Slouží k dochucování pokrmů a pomazánek. Nevhodné pro pekařské účely.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta…
Specifikace:
Slad se nejčastěji vyrábí z ječmene, proto je tento druh droždí s lepkem. V nabídce máme také lahůdkové droždí bez přidaného ječmene.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.Tipy na použití:karbanátky přidejte 2 lžíce (nebo více, podle chuti) ke svému oblíbenému receptudrožďová pomazánka smíchejte droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a sušené nebo čerstvé bylinkyvajíčková pomazánka orestujte nakrájenou cibuli na 2 lžících olivového oleje, přidejte 3–4 vajíčka a promíchejte, dochuťte 2 lžícemi lahůdkového droždí, solí, pepřem a bylinkamibazalkové pesto rozmixujte: 30 g bazalky, 30 g piniových oříšků, 20 g lahůdkového droždí, 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžičku soli (nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé druhy bylinek a oříšků – třeba hladkolistou petrželku s kešu oříšky)smetanové omáčkyrizotasalátydušená zeleninaluštěninová jídlana chleba namazaný máslem nebo tvarohemNěkdo droždí vyřazuje z jídelníčku kvůli obsahu glutamátu sodného. Jak to s ním doopravdy je?glutamát se běžně vyskytuje v lidském těle a je mimo jiné důležitý pro správné fungování mozkujde o kyselinu glutamovou, jednu z běžných aminokyselin, kterou najdete ve všech bílkovináchbílkoviny v obilovinách obsahují kolem 40 % kyseliny glutamovépokud je kyselina glutamová vázaná v bílkovině, chuťově se nijak neprojevuje, nemůžeme ji cítitchuťové vjemy vyvolá jen tehdy, když je kyselina glutamová volná, tedy uvolněná z bílkovinyvolnou kyselinu glutamovou najdete např.:– ve zralých rajčatech– ve zrajících potravinách jako je parmezán– ve fermentovaných potravinách – tempeh, miso pasta, shoyu, tamari – v hydrolyzovaných bílkovinách – např. při přípravě drožďového extraktu, v biobujonech – v izolovaném glutamátu – vyrábí se ve formě soli kyseliny glutamové, tedy jako glutamát sodný, vzniká složitými procesy fermentací z kukuřice, řepy apod., jde o bílý prášek využívaný jako intenzivní zvýrazňovač chutipro organismus není důležité, jestli se do těla dostane kyselina glutamová vázaná v bílkovině nebo volnádůležité je nepřijímat izolovaný glutamát (glutamát sodný), který je oddělen od ostatních složek, se kterými se v bílkovinách běžně vyskytujePŘIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PŘÍSNĚ ZAKÁZANÝ
Složení:
Sušené inaktivované kvasnice, SLADOVÝ výtažek 7 %.
Příprava:
Slouží k dochucování pokrmů a pomazánek. Nevhodné pro pekařské účely.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1345kJ/320kcal. Tuky: 4,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g. Sacharidy: 9 g. z toho cukry: 9 g. Bílkoviny: 47 g. Sůl: 0,5 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Droždí jedlé - sušené.
Write Your Own Review