Datle bez pecek 500g BIO CL
115,65 Kč
115,65 Kč
Out of stock
SKU
101856
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Specifikace:
Využití:cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladkomarmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládusladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivoraw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dortysladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výbornýdomácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčineksaláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnoutsmoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejluDatlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm "adšu".Díky sušení se u datli výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Specifikace:
Využití:cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladkomarmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládusladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivoraw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dortysladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výbornýdomácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčineksaláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnoutsmoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejluDatlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm "adšu".Díky sušení se u datli výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Určeno k přímé spotřebě.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1275kJ/305kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 69 g. z toho cukry: 69 g. Bílkoviny: 2,5 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce – sušené.
Write Your Own Review