Čočka tmavozelená 500g BIO CL
65,22 Kč
65,22 Kč
In stock
SKU
100050
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Specifikace:
Nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.Spoustu zajímavých informací o tmavozelené čočce najdete v časopise Dobroty podzim 2016.Využití:polévky - čočku přideje do zeleninové polévkykaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořenímrizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlosalát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýžiplacky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvizapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musakuv omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčcedo pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříškyBiopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Specifikace:
Nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.Spoustu zajímavých informací o tmavozelené čočce najdete v časopise Dobroty podzim 2016.Využití:polévky - čočku přideje do zeleninové polévkykaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořenímrizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlosalát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýžiplacky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvizapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musakuv omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčcedo pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříškyBiopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1428kJ/341kcal. Tuky: 1,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 53 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,02 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka velkozrnná.
Write Your Own Review