Čočka červená celá loupaná BIO 500g CL

50,43 Kč 50,43 Kč
Out of stock
SKU
100731
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se mali...
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se mali...

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří.

Specifikace:
Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty z roku 2012.Využití:polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumukaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořenímpomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánkazahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrncirizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlona sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětísalát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýžiplacky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánviČervená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Čočka červená celá loupaná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava:
Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Uvařená je za 15–20 minut.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1534kJ/362kcal. Tuky: 2,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 54,9 g. z toho cukry: 2,3 g. Bílkoviny: 27 g. Sůl: 0,03 g



Doplňkové údaje:

Skladování: Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka drobnozrnná.



Write Your Own Review
You're reviewing:Čočka červená celá loupaná BIO 500g CL
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.