Bulgur ječmenný 250g BIO CL
30,43 Kč
30,43 Kč
Out of stock
SKU
100024
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Specifikace:
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.Tipy na použití:Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.Recepty:Bulgurová kašebulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupemBulgurové rizoto recept naleznete zdeŠvestkovo-pomerančový bulgurrecept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14Zapečená rajčata s bulgurem a nivou6 velkých rajčat150 g bulguru50 g tmavozelené čočky100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly 1 žlutá paprika1 červená cibule1 lžička zeleninového bujonu Würzl4 lžíce olivového oleječerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Nutriční údaje:
Doplňkové údaje:
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Specifikace:
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.Tipy na použití:Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.Recepty:Bulgurová kašebulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupemBulgurové rizoto recept naleznete zdeŠvestkovo-pomerančový bulgurrecept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14Zapečená rajčata s bulgurem a nivou6 velkých rajčat150 g bulguru50 g tmavozelené čočky100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly 1 žlutá paprika1 červená cibule1 lžička zeleninového bujonu Würzl4 lžíce olivového oleječerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1486kJ/337kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 64,9 g. z toho cukry: 0,67 g. Bílkoviny: 9,1 g. Sůl: 0 g
Doplňkové údaje:
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Write Your Own Review